Dit is een kleurrijke en smaakvolle versie van de Oost-Europese bietensoep borsjtsj. Boordevol aardse smaken en heerlijk zowel warm als koud te serveren. Dankzij de voorgekookte bietjes staat dit recept in slechts 30 minuten op tafel.
Ook een lekkere variant is deze bietensoep met linzen, gorgonzola en dille.
Benodigdheden
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 grote ui, fijngehakt
1 grote wortel, fijngehakt
500 g gekookte bietjes (bijv. vacuüm verpakte bietjes)
1 grote bramley-appel (ca. 250 g), geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes
900 ml hete groentebouillon
2 el mierikswortelsaus
4 el slagroom
50 g feta, verkruimeld
1 handvol verse dille, ter garnering
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook, ui, wortel en bleekselderij toe. Bak dit 6-8 minuten op middelhoog vuur, af en toe roerend, tot alles zacht is. Voeg de bietjes, appel en bouillon toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad geheel. Giet terug in de pan en roer de mierikswortelsaus erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen en besprenkel met een beetje room. Garneer met feta, dille en versgemalen zwarte peper. Serveer met geroosterd roggebrood.
Tip
Deze soep kun je tot 3 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook, tot 3 maanden.
Het recept ‘Bietensoep met appel, feta en dille‘ is afkomstig van Ocado.
Geef een reactie