• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Aardpeersoep met grijze garnalen

Aardpeersoep met grijze garnalen

Benodigdheden

400 g aardpeer
2 uien
1 stengel prei
50 cl melk
75 cl kippenbouillon
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, takjes bladpeterselie)
boter
peper en zout

voor de afwerking
100 g garnaal
2 el bieslook, gesnipperd
4 sneetjes wit brood
25 cl melk
boter

Bereiding

Pel de uien en snij ze grof. Stoof ze glazig in een beetje boter. Maak de prei schoon, snij het preiwit in ringen en laat ze meestoven met de uien. Roer regelmatig om en zet het vuur dan zachter.

Schil de aardperen, snij ze in grove stukken en voeg ze toe aan de rest van de groenten. Schenk de melk en de bouillon erbij, voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook. Laat de soep zo’n 30 minuten op een zacht vuur pruttelen.

Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Kruid ze naar smaak met peper en zout.

Steek met een uitsteekvormpje sterren uit het brood. Bak ze aan beide kanten goudbruin in ’n beetje boter.

Breng de melk voor de afwerking tot het kookpunt en draai daarna het vuur lager. Mix tot schuim. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met garnalen en lepel er een beetje melkschuim over. Werk af met bieslook en serveer.

4 personen
Bron: Libelle Lekker

Ook lekker

  • Vissoep met grijze garnalen
    Vissoep met grijze garnalen
  • Bisque van grijze garnalen
    Bisque van grijze garnalen
  • Mosselsoep van Jeroen Meus
    Mosselsoep van Jeroen Meus

Gepost onder: Kerstmis, Schelp- en schaaldieren, Vergeten groenten, Winter Tags: aardpeer, garnalen, Libelle Lekker

Previous Post: « Pompoensoep met wortel en kokosmelk
Next Post: Bisque van garnalen met gegrilde tong, kreeft en zeekraal »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke uiensoep van Jamie Oliver
  • Champignonsoep van Jeroen Meus
  • Pompoensoep met knolselderij
  • Asperge en rucolasoep
  • Bisque d’Homard

Copyright © 2022 soepen.be