• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Soepen.be
  • Recepten
  • Soepboeken
  • Soepbars
  • De beste soepmakers
  • Kitchen Talk
  • Gift Guide
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Aardappelcremesoep met truffel

De soep is bij je kerstdiner meestal geen showstopper, maar met deze feestelijke variant brengen we daar verandering in.

Aardappelcremesoep met truffel en aardappelkaantjes
Foto: Elle Eten

Benodigdheden

4 grote aardappels, geschild
2 uien
1 kleine venkel
1 dunne prei, alleen het wit
2 plakjes gerookt ontbijtspek
olijfolie
1 laurierblaadje
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 liter kippenbouillon
500 ml slagroom
zout en versgemalen peper

Voor de garnering
1 prei
2 grote aardappels, geschild
ganzenvet
50 ml slagroom
verse wintertruffel
truffeltapenade

Bereiding

Voor de aardappelcrèmesoep: snij de aardappels in stukjes, snipper de ui, snij de venkel fijn en het preiwit en de spekplakjes in reepjes. Fruit de fijngesneden ingrediënten in een scheut olie. Voeg de laurier, tijm en rozemarijn toe, schenk de warme bouillon en de room erbij en kook zachtjes tot alles gaar is. Verwijder de kruiden en pureer de soep. Schenk de soep door een zeef en breng op smaak met zout en peper.

Snij intussen de prei in mooie ruiten (chinoise) en blancheer ze. Snij de aardappels in fijne blokjes (brunoise) en bak ze in ganzenvet bruin. Klop de slagroom lobbig. Schaaf de truffel in plakjes. Snij 1/3 van de truffelplakjes in reepjes en houd apart voor de opmaak.

Schep in elke soepkop wat prei, truffelplakjes, truffeltapenade en een volle lepel room. Mix de soep mooi schuimig en verdeel dan over de kommen. Maak af met de truffelreepjes. Geef de aardappelkaantjes apart erbij.

Het recept ‘Aardappelcremesoep met truffel‘ is afkomstig van Elle Eten.

Ook lekker

Gepost onder: Herfst/Winter, Kerstmis/Nieuwjaar Tags: aardappel, Elle Eten, truffel

Previous Post: « Spruitjessoep met spekcrumble en crème van blauwe kaas
Next Post: Ossenstaartsoep met vermicelli »

Reader Interactions

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Best verkocht