Romige spliterwten-wortelsoep met sumak

romige-spliterwten-wortel-en-sumaksoep

Dit is een super eenvoudige soep waar de sumak echt de show steelt. Sumak kan je vinden in gespecialiseerde supermarkten. Maar als je het echt niet vindt, is een beetje vers citroensap toevoegen vlak voor het opdienen van de soep een zeer goed altenatief.

Benodigdheden

60 ml extra vergine olijfolie
1 ui, geschild en in kleine blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
2 grote wortelen, geschild en geraspt grof
400 g gele spliterwten
2 liter koud water
fijn zeezout + versgemalen zwarte peper
sumak

Bereiding

Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de ui toe en bak zachtjes 2-3 minuten of tot ze gaar zijn. Knoflook en wortel toevoegen en bak nog 2-3 minuten, onder voortdurend roeren tot ze zacht zijn. Voeg spliterwten en koud water toe, breng aan de kook en zet het vuur lager en laat gedurende 50-60 minuten sudderen. Roer af en toe en vaker naar het einde toe. In de laatste 10 minuten goed afkruiden met zeezout en zwarte peper.

Dit is een vrij dikke soep, heb je hem liever dunner voeg dan wat extra water toe. Serveer warm, rijkelijk bestrooid met sumak en besprenkel met extra vergine olijfolie.

4-6 personen
Bron: mydarlinglemonthyme.com

Lees Interacties