Romige paprika-pompoensoep

Benodigdheden

1 ui
1 kleine pompoen
4 el vloeibare margarine
2 kruidenbouillontabletten
320 ml gegrilde paprika’s
250 ml finesse voor koken
175 g gemalen oude kaas
1/2 volkorenbrood

Bereiding

Pel en snipper de ui. Schil de pompoen en snijdt ze in kleine stukjes. Verhit de margarine in een soeppan en bak de ui en pompoen 5 min. Voeg de bouillontabletten en 750 ml kokend water toe. Breng de soep aan de kook en laat ze 15 min. koken. Giet de gegrilde paprika’s af en snijdt in reepjes. Voeg de room en de helft van de paprika toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer.
Verwarm de soep goed en breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met de rest de van paprika en garneer met kaas. Brood roosteren en bij soep serveren.

4 personen
Bron: ah.nl

Lees Interacties