• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Soepen.be

Dé inspiratiebron voor gezonde feel good soepen

  • Home
  • Recepten
  • Soepbar
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Witloofsoepje met grijze garnalen

Witloofsoepje met grijze garnalen

Benodigdheden

700 g grondwitloof
3 preien (alleen het wit)
3 dikke uien
20 g boter
1,5 l gevogeltebouillon
1 dl room
1 eidooier
100 g grijze garnalen
1 el kervel

Bereiding

Snij het witloof middendoor en verwijder goed de kern. Snij de groente fijn, net als de preien en de uien. Stoof alles in de boter en bevochtig met de bouillon. Laat 25 minuten zachtjes onder een deksel koken. Mix de soep heel goed en kruid met peper van de molen en zout.
Meng de room met de eidooier en voeg net voor het opdienen al roerend bij de soep. Niet meer laten doorkoken nu.

Serveren

Giet de soep in een terrine, strooi er de garnalen over en versier met de kervel.

2 liter soep, 4-6 personen
Bron: njam.tv

Filed Under: Kerstmis, Recept, Schelp- en schaaldieren Tagged With: grijze garnalen, witloof

Previous Post: « Engelse uiensoep met salie en cheddar van Jamie Oliver
Next Post: Aspergesoep met croutons en gerookte zalm van Jeroen Meus »

Primary Sidebar

Categorieën

  • Asperges
  • Avocado
  • Aziatisch
  • Bekende chefs
  • Bouillon
  • Ei
  • Frans
  • Fruit
  • Gazpacho
  • Gevogelte
  • Glutenvrij
  • Halloween
  • Herfst
  • In een glaasje
  • Indisch
  • Italiaans
  • Jamie Oliver
  • Jeroen Meus
  • Kaas
  • Kerstmis
  • Kids
  • Klassiekers
  • Lactosevrij
  • Lente
  • Maaltijdsoep
  • Marokkaans
  • Met balletjes
  • Mexicaans
  • Noten
  • Oosters
  • Paddenstoelen
  • Paleo
  • Pasen
  • Pasta
  • Peulvruchten
  • Sandra Bekkari
  • Schelp- en schaaldieren
  • Slank
  • Snel
  • Sofie Dumont
  • Spaans
  • Uit de soepmaker
  • Vegan
  • Vegetarisch
  • Vergeten groenten
  • Vis
  • Wild
  • Winter

Copyright © 2021 · soepen.be · info@soepen.be · Log in · Afmelden nieuwsbrief