Thaise vissoep is van velen een favoriet. Daarom is het altijd fijn om een goed recept bij de hand te hebben. Zoals deze vissoep met koriander, rode currypasta en rijstnoedels.

Benodigdheden
3 rijpe trostomaten
2 sjalotten fijngesneden
2-3 el rode currypasta
1 stengel citroengras
400 ml kokosmelk 1 blik
2 visbouillontabletten
150 g rijstnoedels
500 g vis naar keuze
150 g diepvriestuinerwten
100 g rivierkreeftjes
1 bosje koriander grofgesneden
2 el olie
Bereiding
Snijd de tomaten in kwarten en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de sjalot 1 min. Schep de currypasta erdoor en bak 2 min. mee.
Kneus de stengel citroengras en voeg samen met de tomaatstukjes toe. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten en 750 ml water erbij en breng tegen de kook aan. Laat de soep 5 min. zachtjes koken.
Kook intussen de rijstnoedels 3 min. in ruim water. Voeg de vis en erwten toe aan de soep en warm ze 5 min. mee; zorg dat de soep niet kookt. De vis gaar langzaam en de erwten houden een knapperige beet. Voeg evt. naar smaak extra currypasta toe.
Verdeel de noedels en rivierkreeftjes over 4 kommen. Schep de hete soep erbij en bestrooi met de koriander.
4 personen
Bron: deliciousmagazine.nl
Geef een reactie