Heerlijk, die afwerking van geroosterde pinda’s. Maak ze gerust al een dagje van tevoren. Met een restje kip in de soep wordt het meteen een maaltijdsoep.
![](https://i0.wp.com/www.soepen.be/wp-content/uploads/2023/11/soep-van-flespompoen-rode-puntpaprika-en-kokosmelk-met-pindas-libelle-lekker.jpg?resize=564%2C845&ssl=1)
Benodigdheden
1 butternutpompoen
1 rode puntpaprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode chilipeper
1 kl gemberpoeder
1 kl rode currypasta
1.5 l gevogeltebouillon
200 ml kokosmelk
1 el olijfolie
peper en zout
1 klsrirachasaus
voor de geroosterde pindanoten
80 g ongezouten pinda’s
1 el kokosolie
1 kl kerriepoeder
1 kl rode currypasta
peper en zout
voor de afwerking
1 rode chilipeper
1 limoen
10 g verse koriander
2 el zonnebloempit
1 el olijfolie
Bereiding
Het recept ‘Soep van flespompoen rode puntpaprika en kokosmelk met pinda’s’ is afkomstig van Libelle Lekker.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?