
Soep van flespompoen, rode puntpaprika en kokosmelk met pinda’s
Heerlijk, die afwerking van geroosterde pinda’s. Maak ze gerust al een dagje van tevoren. Met een restje kip in de soep wordt het meteen een maaltijdsoep.

Benodigdheden
1 butternutpompoen
1 rode puntpaprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode chilipeper
1 kl gemberpoeder
1 kl rode currypasta
1.5 l gevogeltebouillon
200 ml kokosmelk
1 el olijfolie
peper en zout
1 klsrirachasaus
voor de geroosterde pindanoten
80 g ongezouten pinda’s
1 el kokosolie
1 kl kerriepoeder
1 kl rode currypasta
peper en zout
voor de afwerking
1 rode chilipeper
1 limoen
10 g verse koriander
2 el zonnebloempit
1 el olijfolie
Bereiding
Het recept ‘Soep van flespompoen rode puntpaprika en kokosmelk met pinda’s’ is afkomstig van Libelle Lekker.
Klik hier voor het volledige recept.