• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Soepen.be
  • Recepten
  • Soepboeken
  • Soepbars
  • De beste soepmakers
  • Kitchen Talk
  • Gift Guide
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Ro­mi­ge tui­n­erw­ten­soep met ge­rook­te pa­ling

Erwtensoep maak je traditioneel natuurlijk met rookworst en spek. Maar het is ook heerlijk met gerookte paling.

Ro­mi­ge tui­n­erw­ten­soep met ge­rook­te pa­ling
Foto: Allerhande

Benodigdheden

2 el olijfolie
3 bosuitjes, in ringetjes
15 g verse dille, fijngesneden
450 g tuinerwten, diepvries
500 ml kippenbouillon
450 g voorgekookte minikrieltjes
75 g roomkaas
100 g gerookte palingfilet, in stukjes

Bereiding

In pan olie verhitten en bosui en helft van dille 1 min. fruiten. Tuinerwten (3 el bewaren) even meefruiten. Bouillon erbij schenken en erwten in 3-4 min. zachtjes gaarkoken. Met staafmixer soep pureren. Krieltjes aan soep toevoegen en in 5-6 min. zachtjes gaarkoken. Rest van erwten en roomkaas door soep roeren en kaas laten smelten. Paling en rest van dille door soep roeren en even meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee borden verdelen.

Tip

Indien je Europese paling niet meer vindt, kies dan voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

4 personen
Bron: Allerhande

Ook lekker

Gepost onder: Herfst/Winter, Peulvruchten, Vis Tags: Allerhande, forel, paling, tuinerwten

Previous Post: « Erwtensoep met gegrilde rookworst
Next Post: Groene aspergesoep met kwarteleitjes »

Reader Interactions

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Best verkocht