Pompoensoep geef je een feestelijke twist, door er blokjes kabeljauw aan toe te voegen. Een perfect feestelijk voorgerecht!

Benodigdheden
200 g kabeljauw
600 g pompoen, geschild en in stukken
1 aardappel, in stukken
3 wortelen, in plakjes
1 preiwit, in stukken
1 ui, grof gehakt
2 sinaasappels, geperst
1 l groentebouillon
50 ml room
1 klontje boter
1 laurierblaadje
1 el Italiaanse kruiden
peper en zout
Bereiding
Stoof de ui glazig in de boter. Doe er de aardappel, het preiwit, de wortelen en de pompoen bij.
Blus de groenten met het sinaasappelsap en de groentebouillon. Doe er het laurierblaadje bij en laat 40 minuten sudderen.
Stoom ondertussen de kabeljauw gaar. Snijd in blokjes en houd warm.
Vis het laurierblaadje uit de pot. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk er de room bij en kruid met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en leg er de blokjes kabeljauw bij. Werk af met de Italiaanse kruiden en serveer.
4 personen
Bron: 15gram.be
Geef een reactie