
Benodigdheden
500 g flespompoen
1 l groentebouillon
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
rasp van 1/2 citroen
1 lente ui, in ringetjes
4 el zachte geitenkaas
scheutje pompoenpitolie
Verder nodig
Bereiding
Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Spoel de pitjes schoon en bewaar ze in een schaaltje. Snijd de pompoen in kleine stukken.
Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit hierin de ui en pompoen even aan. Voeg na een paar minuten de geraspte citroenschil en de knoflook toe. Bak nog even mee en schenk daarna de bouillon in de pan. Zet de deksel op de pan en kook in ongeveer vijftien minuten de pompoen zacht.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pompoenpitten knapperig en strooi er als laatst wat zeezout over. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht bakje als snack of voor over een salade.
Pureer met een staafmixer het hele geheel tot soep. Als je de soep te dik vindt schenk je er gewoon een scheutje water bij. Proef de soep even en voeg naar smaak een snuf zout of peper toe.
Verdeel de soep over de kommen en garneer af met één eetlepel geitenkaas per kom, lente ui en een scheutje pompoenpitolie.
4 personen
Bron: Beaufood