Klassieke combinatie: romige mosterdsoep met prei en ham.

Benodigdheden
250 g champignons
2 el zonnebloemolie
150 g gesneden ui
300 g gesneden prei
1½ lwater
2 kippenbouillontabletten
215 g dijonmosterd
450 g kleine krieltjes
150 g coburgerham
Bereiding
Halveer de champignons. Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met de ui en ¾ van de prei 1 min. op hoog vuur.
Voeg het aantal liter water toe, de bouillontabletten, mosterd en krieltjes toe en breng aan de kook. Kook 10 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de ham in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ham op hoog vuur in 3 min. krokant. Neem de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer. Bestrooi met de rest van de prei en ham.
Tip
Lekker met sesamsoepstengels.
4 personen
Bron: Allerhande
Wat vind jij van dit recept?