• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Soepen.be
  • Recepten
  • Soepboeken
  • Soepbars
  • De beste soepmakers
  • Kitchen Talk
  • Gift Guide
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Knolselderijsoep met appel en walnoten

In de herfst wil je het liefst verdrinken in soep. In deze knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen komen alle smaken en geuren van de herfst samen.

Benodigdheden

500 g knolselderij geschild en in stukjes gesneden
1 sjalot fijngesneden
2 el zonnebloemolie
350 ml bouillon (of meer als je een dunnere soep wil)
100 ml slagroom
50 g boter
nootmuskaat
1 appel fijngeraspt (Granny Smith)
4 fijngehakte walnoten
walnotenolie

Verder nodig

staafmixer

Bereiding

Stoof de knolselderij in de olie samen met de sjalot. Voeg er na vijf minuutjes de bouillon bij en laat gedurende 25 minuutjes koken op een zacht vuurtje tot de selderij zacht is. Voeg de slagroom en de boter toe, en pureer met een staafmixer. Kruid eventueel met peper, zout en wat nootmuskaat.

Verdeel de soep over de borden en versier met wat appel en wat walnoten. Voeg er als laatste een beetje walnotenolie aan toe.

4 personen
Bron: Ann Vertriest voor Culy

Ook lekker

Gepost onder: Fruit, Herfst/Winter, Knolselder, Noten Tags: appel, knolselderij, walnoten

Previous Post: « Geurige Thaise broccolisoep met kokosmelk
Next Post: Boterige pompoensoep met miso »

Reader Interactions

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Best verkocht