Deze romige Japanse champignonssoep brengt het beste van het paddenstoelenseizoen naar boven. Heerlijk afgewerkt met de edamameboontjes, een smeuïg gouden eitje, lente-ui en sesamzaadjes.

Benodigdheden
voor de soep
500 g witte champignons
50 g shiitake paddenstoelen (optioneel)
4 lente-uitjes
3 dikke tenen knoflook
1 el geroosterde sesamolie
20 g verse gember (gewogen na het schillen)
1,2 l kokend water
3 norivellen
2 el sojasaus
het sap van 1/4 grote citroen (of 1/2 kleine citroen)
versgemalen zwarte peper
voor de topping
2 biologische eieren
100 g shiitake paddenstoelen of eventueel kastanjechampignons of oesterzwammen
100 g shimeji paddenstoelen
1 el geroosterde sesamolie
150 g diepgevroren edamameboontjes
1 teentje knoflook, geperst
1 el sojasaus
1/2 tl gerookt paprikapoeder
een snuifje chilivlokken
een grote handvol spinazie
sesamzaadjes
Bereiding
Het recept ‘Japanse champignonsoep’ is afkomstig van Karola’s Kitchen.
Klik hier voor het volledige recept.