• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Japanse champignonsoep

Deze romige Japanse champignonssoep brengt het beste van het paddenstoelenseizoen naar boven. Heerlijk afgewerkt met de edamameboontjes, een smeuïg gouden eitje, lente-ui en sesamzaadjes.

Foto: Karola’s Kitchen

Benodigdheden

voor de soep
500 g witte champignons
50 g shiitake paddenstoelen (optioneel)
4 lente-uitjes
3 dikke tenen knoflook
1 el geroosterde sesamolie
20 g verse gember (gewogen na het schillen)
1,2 l kokend water
3 norivellen
2 el sojasaus
het sap van 1/4 grote citroen (of 1/2 kleine citroen)
versgemalen zwarte peper

voor de topping
2 biologische eieren
100 g shiitake paddenstoelen of eventueel kastanjechampignons of oesterzwammen
100 g shimeji paddenstoelen
1 el geroosterde sesamolie
150 g diepgevroren edamameboontjes
1 teentje knoflook, geperst
1 el sojasaus
1/2 tl gerookt paprikapoeder
een snuifje chilivlokken
een grote handvol spinazie
sesamzaadjes

Bereiding

Het recept ‘Japanse champignonsoep’ is afkomstig van Karola’s Kitchen.
Klik hier voor het volledige recept.

Ook lekker

  • Romige champignonsoep met kastanjechampignons
    Romige champignonsoep met kastanjechampignons
  • Romige champignonsoep
    Romige champignonsoep
  • Romige bospaddenstoelensoep
    Romige bospaddenstoelensoep

Gepost onder: Glutenvrij, Herfst/Winter, Japans, Lactosevrij, Vegetarisch Tags: champignons, Japans, Karola's Kitchen

Previous Post: « Romige champignonsoep
Next Post: Romige champignonsoep met kastanjechampignons »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....