• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Courgette-preisoep met verse dille, zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta’s

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Courgette-preisoep met verse dille

Benodigdheden

2 knoflookteentjes
2 courgettes
2 stuks prei
10 g verse dille
4 bierbostelbroodjes
150 g groene pesto
200 g biologische zure room
16 ml olijfolie met citroen
1 l groentebouillon
2 el olijfolie
peper en zout naar smaak

Verder nodig

soeppan met deksel
bakpapier
staafmixer

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.

Snijd ondertussen de helft van het bierbostelbroodje in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes in 6 – 7 minuten bruin. Voeg eventueel wat extra olie toe als de croutons aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en garneer met de zure room, olijfolie met citroen, de croutons en de dille. Serveer met de pesto-bruschetta’s.

4 personen
Bron: Hello Fresh

Zomerkost
75 recepten voor de lekkerste zomer ooit

Jeroen brengt het Zuiden op tafel en serveert 75 heerlijke gerechten. Proef de zee in een pissaladière, maak stoere salades geknipt voor lome dagen of stel een heerlijke picknick samen voor een zomerse dag lanterfanten. Kortom: pluk de dag, een hele zomer lang!

Bestel ‘m nu

Ook lekker

  • Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en gegratineerde broodstengels
    Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en…
  • Preisoep met kokos en groene curry
    Preisoep met kokos en groene curry
  • Gegrilde-courgettesoep met munt en yoghurt
    Gegrilde-courgettesoep met munt en yoghurt

Gepost onder: Vegetarisch Tags: courgette, dille, prei

Previous Post: « Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en gegratineerde broodstengels
Next Post: Kruidige linzensoep »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....