• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Soepen.be

Dé inspiratiebron voor gezonde feel good soepen

  • Home
  • Recepten
  • Soepbar
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Garnalensoep

Garnalensoep

Benodigdheden


1,5 kg garnalen (ongepeld)
1,5 l kippenbouillon
1 winterwortel
venkel
3 stengels bleekselderij
1 sjalotje, in stukjes gehakt
1 tl gehakte knoflook
1 tl rozemarijn
3 takjes tijm
2 blikjes tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
snufje cayennepeper

Voor de roux:
50 g boter
50 g bloem

Bereiding

Pel de garnalen – de schillen gaan in de wok. Bak de schillen ongeveer 10 minuten in hete olie, totdat ze gaan geuren. Doe de groenten en de kippenbouillon erbij, daarna de sjalot, de knoflook, de kruiden en de tomatenpuree. Na een kwartiertje inkoken giet je de soep door een zeef, bindt hem met roux en brengt hem op smaak met een finishing touch van cayennepeper. Wil je de soep geconcentreerder, dan laat je hem langer inkoken.
Voeg nog een glaasje cognac toe. Lepel hoopjes garnalen in een diep bord en schep de soep erbij.

6 personen

Filed Under: Kerstmis, Recept, Schelp- en schaaldieren Tagged With: garnalen, garnalensoep, grijze garnalen

Previous Post: « Deliciously Ella
Next Post: Pittige garnalensoep »

Primary Sidebar

Categorieën

  • Asperges
  • Avocado
  • Aziatisch
  • Bekende chefs
  • Bouillon
  • Ei
  • Fruit
  • Gazpacho
  • Gevogelte
  • Glutenvrij
  • Halloween
  • Herfst
  • In een glaasje
  • Indisch
  • Italiaans
  • Kaas
  • Kerstmis
  • Kids
  • Klassiekers
  • Lactosevrij
  • Lente
  • Maaltijdsoep
  • Marokkaans
  • Met balletjes
  • Mexicaans
  • Noten
  • Paddenstoelen
  • Paleo
  • Pasen
  • Pasta
  • Peulvruchten
  • Schelp- en schaaldieren
  • Slank
  • Snel
  • Spaans
  • Vegan
  • Vegetarisch
  • Vergeten groenten
  • Vis
  • Wild
  • Winter

Copyright © 2021 · soepen.be · info@soepen.be · Log in · Afmelden nieuwsbrief