Duitse snijbonensoep – Schnippelbohnensuppe

Kathy
Duitse snijbonensoep

Duitse snijbonensoep is pure hartverwarmende kost. Een goedgevulde soep met vlees, snijbonen en rookworst, stevig genoeg om als maaltijd te dienen. Ideaal voor frisse dagen waarop je zin hebt in comfortfood met een Duitse knipoog.

Benodigdheden

300 g soepvlees
1,5 l water
2 runderbouillontabletten
handvol snijbonen, dun gesneden
2-3 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
handje kleine soepschelpjes
1 verse rookworst van de slager

Bereiding

Zet het soepvlees op in een ruime pan met water en breng rustig aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je het vlees langzaam garen tot het zacht is. Schep intussen steeds het schuim dat boven komt drijven weg met een schuimspaan – zo krijg je straks een mooie, heldere bouillon.

Is het vlees gaar? Haal het uit de pan en leg het even apart. Vul de bouillon aan met water tot je zo’n 1,5 liter hebt en voeg de bouillontabletten toe.

Wil je sneller klaar zijn? Laat het soepvlees dan weg en maak bouillon van 1,5 liter water met 3 tabletten. Lekker makkelijk, al is de smaak natuurlijk net wat anders.

Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de aardappel en snijbonen toe. Laat zo’n 4 minuten meekoken. Dan mogen ook de schelpjes en de rookworst erbij. Laat de soep zachtjes verder pruttelen.

Snijd ondertussen het soepvlees in stukjes en roer dit op het einde weer door de soep. Haal de rookworst uit de pan, snijd in plakjes en serveer de soep gloeiend heet met de rookworst erbovenop.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post