Vegan, maar toch heel romig. Ook lekker met zelfgemaakte selderijolie.

Benodigdheden
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
500 g broccoli
1 el milde olijfolie
750 ml water
1 el BioToday bouillonpoeder gistvrij
Verder nodig
Bereiding
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
Voeg het water en bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tip
Lekker met zelfgemaakte selderijolie. Doe voor 4 personen 15 g verse bladselderij met 6 el olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Verdeel de olie de kommen soep.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn
Wat vind jij van dit recept?