• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Aspergesoep à la flamande

Aspergesoep à la flamande

Benodigdheden

200 g gepelde garnalen
2 el olijfolie
1 klontje boter
2 el peterselie, fijngehakt
2 gevogeltebouillonblokjes
1,5 l water
4 eieren
2 sjalotten
1 bussel witte asperges
peper en zout
1 aardappel

Bereiding

Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.

Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.

Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.

Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.

Laat 25 min koken en mix in de blender met een klontje boter, peper en zout. Zeef de soep en kruid bij.

Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.

Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.

Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt.

Tip

Mix de aspergesoep met een blender en niet met een mixer. Die gaat harder, waardoor de soep witter wordt.

4 personen
Bron: Delhaize

Ook lekker

  • Aspergesoep met krokante asperges en kruidenolie
    Aspergesoep met krokante asperges en kruidenolie
  • Vichyssoise van witte asperges met radijzen, wortelen en tuinbonen
    Vichyssoise van witte asperges met radijzen, wortelen en…
  • Witte aspergesoep met dragon
    Witte aspergesoep met dragon

Gepost onder: Asperges, Klassiekers, Lente/Zomer, Schelp- en schaaldieren Tags: asperges, Delhaize, ei, garnalen

Previous Post: « Aspergesoep met zalm
Next Post: Soepermarkt »

Primary Sidebar

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....