Waterkerssoep met ricottatoast

Waterkerssoep met ricottatoast van Jamie Oliver

Benodigdheden

350 g waterkers, plus extra
2 el olijfolie
25 g boter
1 grote ui, fijn gesnipperd
1 stengel bleekselderij, dun gesneden
1 teen knoflook, in plakjes
1 middelgrote kruimige aardappel, in blokjes
450 ml melk
250 ml kippenbouillon

ricottatoast
½ stokbrood, in sneetjes
1 teen knoflook, gekneusd
125 g ricotta
25 g geraspte parmezaan

Bereiding

Breng 350 ml water aan de kook. Voeg de waterkers toe, en laat 3 min. koken. Spoel met koud water af, laat uitlekken en zet apart.
Verhit de olie en boter en fruit de ui, bleekselderij en knoflook zacht in 8 min. Voeg de aardappel, melk en bouillon toe en laat 15 min. koken, tot de aardappel zacht is.
Rooster de sneetjes stokbrood aan beide kanten en wrijf ze in met knoflook.
Meng de ricotta en parmezaan, verdeel over de toast en zet apart.
Doe de waterkers in de soep en maal glad. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en serveer met waterkers en ricottatoast.

4 personen
Bron: Jamie Oliver

Lees Interacties