Benodigdheden
1 kg (geschild gewicht) flespompoen
1 ui
1 teentje knoflook
1 appel, geschild
1 steel bleekselderij
1 rode peper
2 el bakolie
1 groentebouillonblokje
1 klein bosje peterselie
zout en peper
200 g geraspte belegen Boerenkaas
Verder nodig
Bereiding
Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij en appel in stukjes en hak het vruchtvlees van de peper fijn (verwijder de zaadjes door ze uit de peper te spoelen). Fruit de ui, knoflook en pompoen aan in de olie in een ruime kookpan. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken totdat alles gaar is.
Hak de peterselie en voeg toe aan de soep. Pureer de soep fijn met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas, schep in soepkommen en strooi er royaal Boeren gerijpte kaas over.
4 personen