Met bouillon, balletjes, gegrilde groenten én frisse munt maak je deze heerlijke maaltijdsoep.
Benodigdheden
2 rode uien
1 courgette
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
250 g cherrytomaten
4 el milde olijfolie
1 el gedroogde oregano
2 el balsamicoazijn
250 g ricotta
2 kippenbouillontabletten
1¼ liter water
275 g rundersoepballetjes
15 g verse munt
1 ciabatta
Verder nodig
soeppan
staafmixer
bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Meng de gesneden groenten met de cherrytomaten, olie, oregano en azijn op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 minuten in het midden van de oven, schep elke 10 minuten om.
Stort ondertussen de ricotta op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak ca. 30 minuten Neem de ricotta uit de oven en laat 15 minuten afkoelen.
Doe de groenten en ricotta met de bouillontabletten en het water in een grote soeppan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg de rundersoepballetjes toe en laat op laag vuur in 10 minuten gaar worden. Snijd ondertussen de munt fijn en het ciabatta-brood in plakjes. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de munt en serveer met het brood.
4 personen
Bron: Albert Heyn
Wat vind jij van dit recept?