Aspergesoep met een gepocheerd eitje

Aspergesoep met een gepocheerd eitje

Benodigdheden

700 g witte asperges, in stukken
1 preiwit, in grove stukken
1 ui, in ringen
½ bosje waterkers
4 eieren
1 l kippenbouillon
300 ml room
100 ml azijn
peper en zout

Bereiding

Kook de asperges samen met het preiwit en de ui 12 minuten gaar in de kippenbouillon.
Haal van het vuur en mix het geheel fijn tot een soep. Breng opnieuw aan de kook met de room. Kruid af met peper en zout.
Breek de 4 eieren in 4 aparte kopjes.
Breng in een pot water met het azijn zachtjes aan de kook. Laat voorzichtig een ei hierin glijden. Laat 3 minuten pocheren en herhaal dit met de 3 andere eieren.
Verdeel de soep over de borden. Leg in elke kom een gepocheerd eitje en garneer met de waterkers.

4 personen
Bron: 15gram.be

Lees Interacties