Benodigdheden
500 g zoete aardappel
1 prei
1 paprika
125 g chorizo
700 ml kippenbouillon
1 teentje knoflook
100 ml kokosmelk
verse koriander of peterselie
1 tl tijm
Bereiding
Verwijder het velletje van de chorizo. Verwijder de schil van de zoete aardappels en van de knoflook. Snijd de chorizo vervolgens in kleine blokjes. Daarna snijd je de prei, paprika, aardappels en het teentje knoflook in stukjes.
Doe een scheutje olijfolie in een soeppan. Bak hierin de chorizo ongeveer 2 minuutjes. Haal de chorizo uit de pan en bak daarna de paprika, prei en aardappels ongeveer 5 minuten. Doe daarna de bouillon erbij en laat de soep ongeveer 15 minuutjes lekker pruttelen.Na 15 minuten voeg je een scheut kokosmelk toe. Vervolgens is het een kwestie van pureren naar de gewenste dikte.
Serveer de soep met de chorizo en een beetje verse koriander.
2 personen
Bron: lekkerensimpel.com
Wat vind jij van dit recept?