• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Soepen.be
  • Recepten
  • Soepboeken
  • Soepbars
  • De beste soepmakers
  • Kitchen Talk
  • Gift Guide
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Vegan broccoli-courgettesoep

Vegan broccoli courgettesoep

Deze vegan broccoli-courgettesoep heb je in een handomdraai op tafel. Een makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen!

Benodigdheden

2 el olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
1 courgette, fijngesneden
300 g broccoliroosjes
750 ml water
1 1/2 tuinkruidenbouillontablet
1 bosje verse munt

Bereiding

Verhit de olijfolie en fruit de ui 3 minuten. Bak de courgette 5 minuten mee. Voeg de broccoli, water, bouillontablet en munt toe. Laat 4 minuten zacht koken. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Tip

Voor een vollere soep kun je een kopje (ongezouten) cashewnoten 2 uur laten weken, afgieten en met de soep mee pureren. Ook kan je wat rijstmelkroom of sojaroom mee pureren.

4 personen
Bron: veganchallenge.nl

Ook lekker

Gepost onder: Courgette, Glutenvrij, Vegetarisch Tags: broccoli, courgette, vegan

Previous Post: « Vegan paprikasoep
Next Post: Pompoensoep met curry, koriander en komijn »

Primary Sidebar

Best verkocht