• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Soepen.be
  • Recepten
  • Soepbars
  • Soepboeken
    • Top 10 best verkocht
    • Bekende chefs
    • Dieetboeken
    • Glutenvrij
    • Snel & makkelijk
    • Vegetarisch
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Vegan paprikasoep

vegan paprikasoep

Benodigdheden

4 rode paprika’s
4 grote tomaten
500 ml bouillon
200 g kikkererwten croutons
2 teentjes knoflook
2 uien
snufje chilipeper
olijfolie

Verder nodig

staafmixer

Bereiding

Allereerst verwarm je de oven voor op 200°C en bekleed je de bakplaat met bakpapier.

Was de paprika, snijd deze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Leg de paprika’s vervolgens (met het vel naar boven) op de bakplaat en rooster deze in 10 minuten zacht.

Verwarm nu in een soeppan de olie.

Ondertussen snij je de ui en knoflook in kleine stukjes. Fruit deze voor ongeveer vijf minuten.

Voeg daarna de, in grote stukken gesneden, tomaten toe gevolgd door de paprika’s, bouillon en chilipeper.

Verwarm ongeveer voor 10 minuten en pureer daarna met een staafmixer of blender. Voor de smaak voeg je wat peper en zout toe.

Schenk nu in kommen en garneer de soep met kikkererwten croutons.

Tip

Vind je de soep niet vullend genoeg? Maak er een echte maaltijd van en kook 100 gram rode linzen mee met de rest van de soep.

2 personen
Bron: ilovehealth.nl

Aanrader

Ook lekker

Gepost onder: Vegan, Vegetarisch Tags: paprika, vegan

GezondheidGezondheid
Previous Post: « Tomaten-linzensoep
Next Post: Vegan broccoli-courgettesoep »

Reader Interactions

Wat vind jij van dit recept?Reactie annuleren

Primary Sidebar

onze Favorieten

  • Raapjessoep met spek
  • Champignonsoep van Jeroen Meus
  • Aspergesoep met croutons en gerookte zalm van Jeroen Meus
  • Klassieke uiensoep van Jamie Oliver
  • Pompoensoep op grootmoeders wijze

Wat zoek je?

Sint 2023Sint 2023
Nina Shop

Copyright © 2002-2023 Soepen.be

 

Reacties laden....