Soto ajam (Indonesische kippensoep)

Emilie
Soto ajam

Deze Indonesische kippensoep, ook wel soto ajam genoemd, is een geurige en hartverwarmende maaltijdsoep. Met zijn rijke bouillon en kruidige aroma’s brengt deze soep de smaken van Indonesië naar je keuken. Serveer met rijst, een gekookt eitje en knapperige toppings voor een complete en smaakvolle maaltijd.

Soto ajam
Foto: Allerhande

Benodigdheden

1 citroen
100 g gebakken uitjes
1 hele kip
1 kippenbouillontablet
4 tenen knoflook
1 stengel koelverse sereh citroengras
6 middelgrote eieren
200 g pandanrijst
125 g taugé
5 cm verse gember
40 g verse selderij
2 l water
1 el zonnebloemolie

Bereiding

Het recept ‘Soto ajam‘ is afkomstig van Allerhande.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post