• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Slasoep

Soep van sla? Jazeker! Met dit recept maak je een heerlijk slasoep met een handvol garnalen als afwerking. 

Benodigdheden

1 krop sla
1 ui
10 g boter
1 l gevogeltebouillon
peper en zout
nootmuskaat
3 sneetjes broden
olijfolie
100 g garnalen
1 el bieslook

Bereiding

Trek de bladeren los van de krop. Was de bladeren in ijskoud water en zwier ze droog.
Snijd in grote stukken.

Snipper de ui fijn.

Verhit de boter en fruit de ui gaar.
Voeg de sla toe en laat ze al roerend enkele minuten mee fruiten.

Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken zonder deksel om de frisgroene kleur te behouden.

Snijd het brood in blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak het brood tot croutons, goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Mix de soep en breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.

Serveer met enkele broodcroutons, garnalen en bieslook.

4 personen
Bron: Lekker van bij ons

Ook lekker

  • Slasoep met geraspte parmezaan
    Slasoep met geraspte parmezaan
  • Aspergesoep met krokante asperges en kruidenolie
    Aspergesoep met krokante asperges en kruidenolie
  • Tarator - koude Bulgaarse komkommersoep
    Tarator - koude Bulgaarse komkommersoep

Gepost onder: Lente/Zomer Tags: garnalen, Lekker van bij ons, sla

Previous Post: « Bouillon met venkel en gehaktballetjes
Next Post: Slasoep met geraspte parmezaan »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....