Deze romige pompoensoep staat snel op tafel en is heerlijk in de herfst.
Benodigdheden
750 ml kippenbouillon
1/2 tl zout
450 g pompoenpuree
75 g gehakte ui
1/2 tl gehakte verse tijm
1 teentje knoflook, fijngehakt
6 zwarte peperkorrels
1/2 tl vers gemalen gember
1/4 tl gemalen kaneel
1/8 tl gemalen nootmuskaat
120 g crème fraîche
garnering
gekookte ham, in kleine stukjes gesneden
vers geraspte Parmezaanse kaas
zure room
Bereiding
Neem een grote pan en voeg alle ingrediënten samen – uitgezonderd de crème fraîche – en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat gedurende 30 minuten pruttelen. Pureer de soep in verschillende kleine porties met een keukenmachine, staafmixer of blender. Breng de soep terug aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 30 minuten pruttelen zonder deksel. Haal van het vuur en roer de crème fraîche erdoor.
Giet de soep in kommen. Werk af met gekookte ham, Parmezaanse kaas en/of zure room.
4 personen
Bron: thecomfortofcooking.com