• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Soepen.be
  • Recepten
  • Soepboeken
  • Soepbars
  • De beste soepmakers
  • Kitchen Talk
  • Gift Guide
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Rodekoolsoep

rodekoolsoepje

Benodigdheden

1 el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
1 verse gember, geschild, geraspt
350 g rodekolen, in stukken
1 tl korianderpoeder ketoembar
1 tl komijnpoeder (djinten
1 mespunt kaneelpoeder
750 ml kippenbouillon
1 naanbrood
1 el olie
4 es zure room of
4 es volle yoghurt
2 es koriander, gehakt

Verder nodig

staafmixer

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook, ui en gember circa 3 minuten.

Voeg vervolgens de kool, koriander-, komijn en kaneelpoeder toe en bak nog even mee. Giet de bouillon erbij en kook de kool circa 30 minuten.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Snijd het naanbrood in repen, bestrijk met olie en rooster het brood tot het knapperig is.

Schep een lepel zure room in de soep en bestrooi met de koriander. Serveer het brood bij de rodekoolsoep.

4 personen
Het recept ‘Rodekoolsoep’ komt uit Boodschappen.

Ook lekker

Gepost onder: Herfst/Winter Tags: Boodschappen, rode kool

Previous Post: « Runderbouillon met ei- en wortelsterren
Next Post: Soep van geroosterde tomaat en knoflook »

Primary Sidebar

Best verkocht