De soep is fris door de toevoeging van sinaasappels en Aziatisch getint door de gember en koriander. Een topper met Halloween!
Benodigdheden
1 ui
3 cm verse gember, 1 tl geraspte gember per persoon
300 g wortel
300 g pompoen
1 el olijfolie
800 ml groentebouillon
1,5 sinaasappel
peper & zout
verse koriander naar smaak
Verder nodig
Bereiding
Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 2 cm. Verwijder de schil van de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van maximaal 2 cm.
Verhit de olijfolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de ui en gember 2 minuten op laag vuur.
Voeg de wortel en pompoen toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.
Bereid ondertussen de bouillon. Voeg de bouillon en het sap van de sinaasappel toe aan de wok of soeppan, breng aan de kook en laat afgedekt 20 minuten heel zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep nog te dik vindt.
Verdeel de soep over soepkommen en garneer met verse korianderblaadjes.
Tip
Je kunt voor deze soep zowel de kleine harde, oranje pompoen gebruiken (Hokkaido pompoen) als de flespompoen. Het voordeel van de flespompoen is dat hij makkelijker te schillen is. Voeg 50 ml room of kokosmelk toe voor een romige pompoen-wortelsoep.
4-6 personen
Foto: Bistro Gluten Apetit
Geef een reactie