Stevige soep van aardappel en prei die je pit geeft met chilivlokken, knoflook en Parmezaanse kaas. Want juist in het najaar krijg je vanzelf meer zin in steviger eten.

Benodigdheden
4 el extra vergine olijfolie
50 g boter
1 ui, fijngesneden
2 preien alleen het witte deel, in dunne ringen
2 tenen knoflook, geperst
½ tl chilivlokken
½ bosje salie, blaadjes fijngesneden + extra salieblaadjes voor erbij
700 g désirée-aardappels, in stukken + 1 extra aardappel, in flinterdunne schijfjes geschaafd
1,25 l kippenbouillon
1 Parmezaanse-kaaskorst + fijngeraspte Parmezaanse kaas om mee te bestrooien
olie, om in te frituren
4 el crème fraîche
zuurdesemtoast, voor erbij
Bereiding
Het recept ‘Pittige aardappelsoep met prei en salie’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie