Stevige soep van aardappel en prei die je pit geeft met chilivlokken, knoflook en Parmezaanse kaas. Want juist in het najaar krijg je vanzelf meer zin in steviger eten.

Benodigdheden
4 el extra vergine olijfolie
50 g boter
1 ui, fijngesneden
2 preien alleen het witte deel, in dunne ringen
2 tenen knoflook, geperst
½ tl chilivlokken
½ bosje salie, blaadjes fijngesneden + extra salieblaadjes voor erbij
700 g désirée-aardappels, in stukken + 1 extra aardappel, in flinterdunne schijfjes geschaafd
1,25 l kippenbouillon
1 Parmezaanse-kaaskorst + fijngeraspte Parmezaanse kaas om mee te bestrooien
olie, om in te frituren
4 el crème fraîche
zuurdesemtoast, voor erbij
Bereiding
Het recept ‘Pittige aardappelsoep met prei en salie’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?