Zó Hollands en zó lekker!
Benodigdheden
500 g witte asperges
1 vleesbouillontablet
1,5 l water
30 g boter
30 g bloem
1 ei
150 g gekookte ham
4 el slagroom
2 el peterselie
Bereiding
Was de asperges, verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Breng de asperges met de schillen en het bouillontablet (in een aspergepan) met 1,5 liter water aan de kook. Neem na 15 minuten de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 minuten op laag vuur doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes.
Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer deze door de boter. Laat dit even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut het kookvocht van de asperges erbij. Laat de soep 15 minuten op laag vuur doorkoken.
Kook het ei hard, laat schrikken en prak fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep.
Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en strooi de fijngesneden peterselie erover.
4 personen
Bron: ah.be