• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Lim­burg­se as­per­ge­soep

Zó Hollands en zó lekker!

Limburgse aspergesoep

Benodigdheden

500 g witte asperges
1 vleesbouillontablet
1,5 l water
30 g boter
30 g bloem
1 ei
150 g gekookte ham
4 el slagroom
2 el peterselie

Bereiding

Was de asperges, verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Breng de asperges met de schillen en het bouillontablet (in een aspergepan) met 1,5 liter water aan de kook. Neem na 15 minuten de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 minuten op laag vuur doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes.

Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer deze door de boter. Laat dit even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut het kookvocht van de asperges erbij. Laat de soep 15 minuten op laag vuur doorkoken.

Kook het ei hard, laat schrikken en prak fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep.

Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en strooi de fijngesneden peterselie erover.

4 personen
Bron: ah.be

Ook lekker

  • Mosselsoep met saffraan & wijn
    Mosselsoep met saffraan & wijn
  • Aspergesoep met krokante asperges en kruidenolie
    Aspergesoep met krokante asperges en kruidenolie
  • Aspergesoep à la flamande
    Aspergesoep à la flamande

Gepost onder: Asperges, Lente/Zomer, Pasen Tags: asperges, limburg

Previous Post: « Runderbouillon van Jamie Oliver
Next Post: Aspergesoep met een gepocheerd eitje »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be