• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Knolselder & geroosterde knoflooksoep met peterselie-olie

Knolselder & geroosterde knoflooksoep met peterselie-olie

Benodigdheden

soep
1 bol knoflook, gehalveerd
1 grote ui, fijngehakt
1 knolselder (ca. 500 g), geschild en in stukjes gesneden
2 aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
1 bouquet garni
1 l groentebouillon (als je geen vegetariër bent, gebruik kippenbouillon)
100 ml slagroom
zout en peper naar smaak

peterselie olie
grote handvol verse Italiaanse peterselie
50 ml olijfolie

Bereiding

Rooster de knoflook. Leg daarvoor een gehalveerde bol knoflook op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout. Wikkel in folie, plaats in de oven op 180°C en laat roosteren gedurende 45 minuten – 1 uur tot de knoflook zacht is. Knijp uit en zet apart.

Bak de ui in een scheutje olijfolie tot ze zacht en glazig is. Voeg de knolselder en aardappel toe en bak gedurende 10 minuten. Voeg de geroosterde knoflook en bouquet garni en giet de bouillon erbij. Laat de soep zachtjes sudderen gedurende 30-45 minuten tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep en voeg een beetje meer bouillon toe als de soep te dik is. Voeg de room toe en breng op smaak.

Om de peterselie olie te maken, meng je de peterselie en de olie in een kleine keukenmachine en mix tot de peterselie zeer fijn gehakt is. Passeer het mengsel door een zeef en gooi de peterselie weg. Serveer de soep met een beetje van de peterselie-olie.

4-6 personen
Bron: simply-delicious-food.com

Ook handig

Ook lekker

  • Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en gegratineerde broodstengels
    Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en…
  • Uiensoep met aardappel en lookbrood
    Uiensoep met aardappel en lookbrood
  • Velouté van knolselder met zwarte truffel en amandelen
    Velouté van knolselder met zwarte truffel en amandelen

Gepost onder: Vegetarisch, Winter Tags: knoflook, knoflooksoep, knolselder, knolseldersoep, peterselie

Previous Post: « Thursday dinners
Next Post: Knolseldersoep met worstenbroodjes »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke uiensoep van Jamie Oliver
  • Champignonsoep van Jeroen Meus
  • Pompoensoep met knolselderij
  • Asperge en rucolasoep
  • Bisque d’Homard

Copyright © 2022 soepen.be