• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Ker­sen­gaz­pa­cho

Romig soepje met paprika, tomaat en als bijzondere gast: kers. Koud op z’n lekkerst.

kersengazpacho

Benodigdheden

1 komkommer
1 schaal tastytomtomaten
295 g gegrilde rode paprika’s
250 g kersen (diepvries)
2 tl tabasco
50 g Griekse feta
2 el olijfolie

Bereiding

Schil de komkommer en snijd in stukken. Snijd de tomaten ook in stukken. Doe de hele inhoud van het potje gegrilde rode paprika (dus met vocht en knoflookteen) in de blender of keukenmachine.


Voeg de komkommer en tomaten toe. Voeg de kersen en tabasco toe en maal in 1 min. tot een gladde soep. Breng op smaak met peper. Verdeel de soep over borden of glazen. Verkruimel de feta erover en besprenkel met de olie. Serveer koud.

Tip

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

4 personen
Bron: ah.be

Ook lekker

  • Gegrilde-courgettesoep met munt en yoghurt
    Gegrilde-courgettesoep met munt en yoghurt
  • Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman
    Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman
  • Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en gegratineerde broodstengels
    Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en…

Gepost onder: Fruit, Gazpacho, Lente/Zomer, Vegetarisch Tags: Albert Heijn, Allerhande, gazpacho, kersen, koude soep

Previous Post: « Gazpacho van ananas en komkommer
Next Post: Avocadosoep »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....