Deze heerlijke frisse gazpacho van komkommer met munt stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout.
Benodigdheden
2 komkommers
1 tomaat
1 stengel selder
1 groene appel
0,5 bosje verse munt
Bereiding
Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer in blokjes. Hou wat komkommerblokjes apart voor de afwerking.
Snijd ook de tomaat, de selder en de groene appel in kleine stukken. Doe alles samen met de komkommer in de blender en mix tot een glad soepje.
Voor een fluwelige versie kun je de gazpacho na het mixen nog door een fijne zeef gieten.
Snipper de munt fijn en voeg hem toe aan de soep. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
Serveer de soep met een lepeltje zure room en werk af met blokjes komkommer.
4 personen