Benodigdheden
ongeveer 1 kg pompoen
1 ui
2 cm gember
1 sinaasappel
klein tl kerriepoeder
750 ml kokend water
optioneel: een klein beetje sambal naar smaak toevoegen
Verder nodig
Bereiding
Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Dit kun je doen door deze er met een lepel uit te scheppen. Snijd de pompoen en een ui in stukken. Je kunt de schil gewoon eten van pompoen, dus deze hoef je niet te schillen.
Verwarm een pan met een beetje olie en fruit de uitjes. Breng water aan de kook. Voeg de stukken pompoen toe en kook de pompoen tot deze gaar is.
Was de sinaasappel met een beetje water. Rasp een stukje gember en een beetje schil van de sinaasappel door de soep. Pers het sap uit de sinaasappel en meng dit door de soep. Voeg de kerriepoeder toe en eventueel een beetje sambal.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg naar smaak een beetje zout toe.
Tip
Lekker met kaasmuffins.
4-6 personen
Bron: food-idee.nl