Doperwten-courgettesoep met parmezaanse kaas

Kathy

Deze frisse doperwten-courgettesoep past perfect bij heerlijk zomers weer. Ook fijn: je kunt ‘m tot 12 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

Foto: Kate Whitaker

Benodigdheden

1½ el olijfolie om in te bakken
500 g courgettes in de lengte gehalveerd en in halvemaantjes van ½ cm dik gesneden
1 teen knoflook fijngesneden
½ tl witte peper
1 l kippenbouillon
300 g aardappels iets kruimig, geschild en in kleine stukken
1 courgette geel, klein
1 citroen sap
200 g diepvriesdoperwten
50 g basilicum grof gesneden
90 g parmezaanse kaas geraspt + extra om te bestrooien
125 ml crème fraîche
voor erbij: extra vergine olijfolie en knapperig brood

Verder nodig

soeppan
staafmixer

Bereiding

Het recept ‘Doperwten-courgettesoep met parmezaanse kaas’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post