De Kleinste Soepfabriek ontwikkelt en produceert soepen nog op ambachtelijke wijze. Het kleine soepfabriekje is ontstaan als tegenreactie op de stijgende populariteit van convenience oplossingen. In de fabriek tref je slow cooking op schaal: de bouillon op basis van botten, beenderen en groenten staat hier urenlang te trekken. Oprichter Michel Jansen reist voor inspiratie de hele wereld over op zoek naar exotische ingrediënten. Dat leidt dan tot verrassende smaakcreaties als Palestijnse olijvensoep met linzen, Toscaanse herdersoep en Bombay sweet ’n sour currysoep.
De soepen worden verkocht in verschillende natuurwinkels en supermarkten. In De Kleinste soepwinkel – soeprestaurant is een betere naam – kun je de soepen uit de fabriek eten. Het interieur van het restaurant is strak, met als blikvanger de 4,5 meter lange stamtafel. Gasten schuiven hier gebroederlijk naast elkaar aan. De soepwinkel biedt ook take away voor thuis en soeplevering op kantoor. Daarnaast kun je de bijna 40 verschillende soorten soep ook in potten kopen. De kleinste soepkraam is het mobiele soepzusje waarmee evenementen, festivals en de seizoensmarkt in Zeeland worden bediend.
De Kleinste Soepfabriek
Kleine Overstraat 46, Deventer (winkel)
kleinstesoepfabriek.nl
Geef een reactie