Chorba

Chorba Marokkaanse soep

Een heerlijke Marokkaanse soep, gevuld met groenten en lamsvlees. De soep kan als voorgerecht gegeten worden, maar doet het ook heel goed als hoofdgerecht met Marokkaans brood.

Benodigdheden

pasta, risoni (vogeltongetjes)
stukjes lamsvlees, optioneel
1 gesnipperd ui
140 g tomatenpuree
scheutje olijfolie
bosje gehakte peterselie
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
zout en peper naar smaak
halve tl geclarifieerde boter
smen, optioneel
water

Bereiding

Neem een pot erbij en laat hier de ui in bakken samen met de olijfolie. Als de ui glazig wordt voeg je het vlees, kruiden en peterselie hieraan toe. Laat dit mooi bakken voor een 2 tal minuten op een middelhoog vuurtje.

Vervolgens voeg je hier de tomatenpuree aan toe samen met de water. Het toevoegen van de water hangt af van de pot die je gebruikt. Zorg ervoor dat de pot met 3/4 water is gevuld. Denk eraan dat je de pasta hierin moet koken.

Als het water aan de kook is dan voeg je hieraan je pasta toe. Zorg ervoor dat je vaak roert want deze pasta kan snel plakken aan de bodem. Laat dit koken totdat de pasta gaar is. Als laatste voeg je de smen hieraan toe. Deze geeft een lekkere extra smaak aan deze chorba. Uiteraard is dit optioneel en naar eigen smaak.

4 personen
Bron: marokkaanserecepten.com

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.