Courgettesoep met ricotta en munt

Courgettesoep met ricotta en munt

Benodigdheden

1 kg courgettes
80 g ricotta
3 uien
1,5 el olijfolie
40 g zachte geitenkaas
4 g rozemarijn
1 snuifje Espelettepeper
12 g verse muntblaadjes
peper en zout

Bereiding

Snijd ½ courgette in kleine blokjes en bak even op in 1 el olijfolie. Zet samen met enkele muntblaadjes apart voor de afwerking. Meng de ricotta en de geitenkaas.
Pel de uien en snijd samen met de rest van de courgettes in grove stukken. Zet een pot op het vuur met 1 el olijfolie en bak er de uien in glazig. Voeg de courgettes en de rozemarijn toe en giet er water bij tot de groenten net onder staan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje gedurende ± 25 min pruttelen tot de groenten gaar zijn.
Giet een beetje kookvocht uit de pot en houd even apart. Verwijder de rozemarijntakjes en mix de soep samen met de muntblaadjes en het merendeel van de kaas in een blender tot een fijne gladde soep. Houd een beetje kaas achter de hand voor de afwerking.
Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg indien nodig nog wat kookvocht toe zodat je een lichtere soep verkrijgt.
Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de ricotta-geitenkaas, de gebakken courgetteblokjes, de Espelettepeper en fijngesnipperde munt.

4 personen
Bron: delhaize.be

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.