Wil je jouw broccolisoep omtoveren tot een echte smaakbom? Werk dan af met blauwe kaas en zonnebloempitten.

Benodigdheden
1 ui
1 teentje knoflook
1 broccoli
4 takjes tijm
1 bloemige aardappel
1200 ml gevogeltebouillon
150 ml room
100 g blauwe schimmelkaas, Pas de Bleu of Bleu Gourmet
2 el zonnebloempitten
1 el fijngehakte peterselie
boter
peper en zout
Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes.
Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Snipper de ui fijn en bak glazig in boter. Pers er de look bij en bak even mee. Voeg 2/3de van de broccoliroosjes, aardappel en de stukjes steel toe en roerbak 3 minuten verder.
Blus met de bouillon, voeg de takjes tijm toe en breng aan de kook.
Laat 15 minuten sudderen.
Mix de soep glad, proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Snijd de resterende broccoliroosjes wat kleiner en voeg bij de soep. Laat nog 5 minuten verder sudderen.
Schep de soep in kommen en werk af met een lepel blauwe kaas, de zonnebloempitjes en peterselie.
4 personen
Bron: Lekker van bij ons
Wat vind jij van dit recept?