Bisque van garnalen is een heerlijk feestelijke en delicate soep. Voor een extra mooi en lekker effect, serveer met een toefje zure room.
Benodigdheden
650 g garnalen, gepeld
1 stengel bleekselderij, in boogjes
2 wortelen, in plakjes
1 ui, fijngesnipperd
2 el tomatenpuree
1 el olijfolie
1 plukje saffraandraadje
2 el peterselie, fijngehakt
1 kl dragon
snufje cayennepeper
peper en zout
Bereiding
Houd 200 gram garnalen apart voor de afwerking.
Stoof de ui glazig in een eetlepel olijfolie in een grote pot. Voeg hierbij de garnalen en roerbak enkele minuten. Voeg de bleekselderij en de wortelen toe en laat alles 3 minuten stoven.
Roer de tomatenpuree door de groenten. Doe er de saffraan bij en kruid met dragon en cayennepeper. Blus het geheel met 1 liter water en roer om. Laat 20 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuurtje.
Pureer de soep met een staafmixer. Kruid bij met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden. Garneer met de opzij gehouden garnalen en de peterselie.
4 personen
Bron: 15gram.be
Wat vind jij van dit recept?