Benodigdheden
1 kg wortelen, geschild en in stukjes gesneden
1 ajuin, geschild en fijngesneden
currypoeder
1 el olijfolie
1 l vetarme groentebouillon
peper en zout
Verder nodig
Bereiding
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kom, stoof hierin de versnipperde ajuin twee minuten, voeg de currypoeder toe en laat wat verder stoven.
Voeg de wortelschijfjes toe en roer erdoor zodat ze ook een currylaagje krijgen. Giet hierover de hete bouillon, laat 20 minuten pruttelen op een middelhoogvuur.
Laat afkoelen en mix glad in de blender. Kruiden met peper en zout naar eigen smaak.
4 personen
Bron: deyummyblogsisters.com
De mooie kommetjes zijn van de PURE reeks van Pascale Naessens voor Serax.
Te koop o.a. bij De Tafel van Amandine in Antwerpen, een winkel vol prachtige tafel- en interieurspullen.
Geef een reactie