• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Soepen.be

Dé inspiratiebron voor gezonde feel good soepen

  • Home
  • Recepten
  • Soepbar
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Tomatensoep met parmezaan

Tomatensoep met parmezaan

De geliefde verse tomatensoep geef je een heerlijke Italiaanse toets met parmezaanse kaas en basilicum. Lekker in elk seizoen!

Benodigdheden

1 kg vleestomaat, in blokjes
3 uien, fijngesnipperd
1 l groentebouillon
50 g parmezaan, geraspt
2 el olijfolie
30 blaadjes basilicum
peper en zout

Bereiding

Stoof de uien glazig in de olijfolie. Doe er de tomaten bij en laat enkele minuten stoven.
Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat nog even stevig doorkoken. Zet het vuur uit en doe 25 basilicumblaadjes bij de soep.
Draai de tomatensoep door een roerzeef. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over de borden. Werk af met de rest van de basilicum en de parmezaan en serveer.

4 personen
Bron: 15gram.be

Filed Under: Italiaans, Vegetarisch Tagged With: parmezaan, tomatensoep

Previous Post: « Wortelsoep met gember, amandelen en feta
Next Post: Waterkerssoep met mozzarella en tartaar van tomaat »

Primary Sidebar

Categorieën

  • Asperges
  • Avocado
  • Aziatisch
  • Bekende chefs
  • Bouillon
  • Ei
  • Frans
  • Fruit
  • Gazpacho
  • Gevogelte
  • Glutenvrij
  • Halloween
  • Herfst
  • In een glaasje
  • Indisch
  • Italiaans
  • Jamie Oliver
  • Jeroen Meus
  • Kaas
  • Kerstmis
  • Kids
  • Klassiekers
  • Lactosevrij
  • Lente
  • Maaltijdsoep
  • Marokkaans
  • Met balletjes
  • Mexicaans
  • Noten
  • Oosters
  • Paddenstoelen
  • Paleo
  • Pasen
  • Pasta
  • Peulvruchten
  • Sandra Bekkari
  • Schelp- en schaaldieren
  • Slank
  • Snel
  • Sofie Dumont
  • Spaans
  • Uit de soepmaker
  • Vegan
  • Vegetarisch
  • Vergeten groenten
  • Vis
  • Wild
  • Winter

Copyright © 2021 · soepen.be · info@soepen.be · Log in · Afmelden nieuwsbrief