Haal de zon op je bord met dit wereldse vegan recept van Jolijn Pelgrium en Sjoerd Schotten.
Benodigdheden
1 rode ui
2 cm verse gember
3 tenen knoflook
2 kleine wortels
3 el gezouten pinda’s
handje verse koriander
¼ tl cayennepeper
3 el tomatenpuree
2 zoete aardappelen, ongeveer 400 g
1 l groentebouillon
125 g pindakaas, zonder palmolie
2 el vers citroensap
Verder nodig
Benodigdheden
Snij de rode ui, gember en knoflook fijn. Snijd de wortels in kleine stukken. Schil de aardappel en snij in blokjes. Hak de pinda’s grof en de koriander fijn.
Verwarm in een soeppan 6 eetlepels water en fruit de ui, knoflook, wortels en gember 3 minuten.
Voeg de cayennepeper, tomatenpuree, zoete aardappel en groentebouillon toe en laat met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes doorkoken.
Doe de soep in een blender met de pindakaas tot hij helemaal glad is. Je kunt dit ook met een staafmixer doen.
Verdeel de soep over de kommen en serveer met de pinda’s, verse koriander en citroensap.
Het recept ‘Senegalese pindasoep met gember en zoete aardappel’ is afkomstig uit het kookboek Vegan Smaaksouvenirs van Jolijn Pelgrium en Sjoerd Schotten.