• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Soepen.be

Dé inspiratiebron voor gezonde feel good soepen

  • Home
  • Recepten
  • Soepbar
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Senegalese pindasoep met gember en zoete aardappel

Senegalese pindasoep met gember en zoete aardappel

Pindasoep is makkelijk vegan te maken. Deze variant is lekker gepureerd, maar dat hoeft niet.

Benodigdheden

1 rode ui
2 cm verse gember
3 tenen knoflook
2 kleine wortels
3 el gezouten pinda’s
handje verse koriander
¼ tl cayennepeper
3 el tomatenpuree
2 zoete aardappelen, ongeveer 400 g
1 l groentebouillon
125 g pindakaas (zonder palmolie)
2 el vers citroensap

Verder nodig

blender of staafmixer

Benodigdheden

Snij de rode ui, gember en knoflook fijn. Snijd de wortels in kleine stukken. Schil de aardappel en snij in blokjes. Hak de pinda’s grof en de koriander fijn.

Verwarm in een soeppan 6 el water en fruit de ui, knoflook, wortels en gember 3 minuten.

Voeg de cayennepeper, tomatenpuree, zoete aardappel en groentebouillon toe en laat met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes doorkoken.

Doe de soep in een blender met de pindakaas tot hij helemaal glad is. Je kunt dit ook met een staafmixer doen.

Verdeel de soep over de kommen en serveer met de pinda’s, verse koriander en citroensap.

2 personen
Bron: elleeten.nl

Filed Under: Noten, Vegan Tagged With: gember, pindasoep, Senagal, zoete aardappel

Previous Post: « Pindasoep met banaan-kokosballetjes
Next Post: Aardappelsoep met boschampignons »

Primary Sidebar

Categorieën

  • Asperges
  • Avocado
  • Aziatisch
  • Bekende chefs
  • Bouillon
  • Ei
  • Frans
  • Fruit
  • Gazpacho
  • Gevogelte
  • Glutenvrij
  • Halloween
  • Herfst
  • In een glaasje
  • Indisch
  • Italiaans
  • Jamie Oliver
  • Jeroen Meus
  • Kaas
  • Kerstmis
  • Kids
  • Klassiekers
  • Lactosevrij
  • Lente
  • Maaltijdsoep
  • Marokkaans
  • Met balletjes
  • Mexicaans
  • Noten
  • Oosters
  • Paddenstoelen
  • Paleo
  • Pasen
  • Pasta
  • Peulvruchten
  • Sandra Bekkari
  • Schelp- en schaaldieren
  • Slank
  • Snel
  • Sofie Dumont
  • Spaans
  • Uit de soepmaker
  • Vegan
  • Vegetarisch
  • Vergeten groenten
  • Vis
  • Wild
  • Winter

Copyright © 2021 · soepen.be · info@soepen.be · Log in · Afmelden nieuwsbrief