• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Senegalese pindasoep met gember en zoete aardappel

Senegalese pindasoep met gember en zoete aardappel

Pindasoep is makkelijk vegan te maken. Deze variant is lekker gepureerd, maar dat hoeft niet.

Benodigdheden

1 rode ui
2 cm verse gember
3 tenen knoflook
2 kleine wortels
3 el gezouten pinda’s
handje verse koriander
¼ tl cayennepeper
3 el tomatenpuree
2 zoete aardappelen, ongeveer 400 g
1 l groentebouillon
125 g pindakaas (zonder palmolie)
2 el vers citroensap

Verder nodig

blender of staafmixer

Benodigdheden

Snij de rode ui, gember en knoflook fijn. Snijd de wortels in kleine stukken. Schil de aardappel en snij in blokjes. Hak de pinda’s grof en de koriander fijn.

Verwarm in een soeppan 6 el water en fruit de ui, knoflook, wortels en gember 3 minuten.

Voeg de cayennepeper, tomatenpuree, zoete aardappel en groentebouillon toe en laat met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes doorkoken.

Doe de soep in een blender met de pindakaas tot hij helemaal glad is. Je kunt dit ook met een staafmixer doen.

Verdeel de soep over de kommen en serveer met de pinda’s, verse koriander en citroensap.

2 personen
Bron: elleeten.nl

Ook lekker

  • Geurige Thaise broccolisoep met kokosmelk
    Geurige Thaise broccolisoep met kokosmelk
  • Zuid-Amerikaanse linzensoep
    Zuid-Amerikaanse linzensoep
  • Thaise wortelsoep met koriander
    Thaise wortelsoep met koriander

Gepost onder: Noten, Vegan Tags: gember, pindasoep, Senagal, zoete aardappel

Previous Post: « Pindasoep met banaan-kokosballetjes
Next Post: Aardappelsoep met boschampignons »

Primary Sidebar

Veganbox

VEGAN KOOKBOEKEN

De vegarevolutie
Easy Vegan met Julie
Easy vegan
500 vegan gerechten

Copyright © 2022 soepen.be