• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Rode paprikasoep met zuiderse pit

Een heerlijke kom paprikasoep is de ideale opkrikker op een koude dag.

Benodigdheden

Voor de soep
4 rode paprika’s, in stukjes
1 grof gesneden ui
2 el verse blaadjes tijm
1 chilipeper, grof gesneden
1⁄2 tl komijnpoeder
2 lookteentjes, geperst
1 l groentebouillon
olijfolie

Voor de afwerking
40 g croutons
1⁄2 tl gehakte bieslook
4 tl mascarpone
4 tl rode pesto

Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de ui en chilipeper toe en fruit 10 minuten. Voeg het komijnpoeder, de knoflook en tijm toe. Bak even mee. Voeg de stukjes paprika toe, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zacht sudderen.

Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten op een laag vuurtje koken. Pureer de soep glad. Verdeel over de kommen of borden.

Werk de soep af met een schepje mascarpone, een lepeltje pesto, de bieslook en wat croutons.

4 personen
Bron: Spar.be

Ook lekker

Gepost onder: Italiaans, Lente/Zomer, Vegetarisch Tags: paprika

Previous Post: « Maaltijdsoep van wintergroenten met gremolata
Next Post: Aardpeersoepje met kruidenolie en chips »

Primary Sidebar

Categorieën

ReizenReizen

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....