• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Pompoensoep met appel en curry

In de herfst en winter is een dampende kom pompoensoep de perfecte opkikker. Voeg appel en curry toe aan dit pompoensoep recept voor een echte smaakbom.

Benodigdheden

850 g pompoenen
1 el olijfolie
1 ajuin
2 appels (Boskoop of Jonagold)
1,50 l groentebouillon
1 el currypoeder
koriander
1 toast
peper en zout

Verder nodig

staafmixer

Bereidng

Versnipper de ui en bak ze in olijfolie in een grote pot. Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui. Laat even stoven op een middelhoog vuur. Snijd de appels in blokjes en voeg toe. Laat opnieuw even stoven.

Voeg de curry toe en roer goed door. Giet er de bouillon bij en laat alles 30 minuten zachtjes koken. Mix de soep en voeg, als ze te dik is, wat water bij.

Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.

Werk af met koriander en toast.

4 personen
Bron: lekkervanbijons.be

Ook lekker

  • Pompoensoep met basilicum en tuinkers
    Pompoensoep met basilicum en tuinkers
  • Tomaat-pompoensoep met halloumi croutons
    Tomaat-pompoensoep met halloumi croutons
  • Knolselderijsoep met appel en walnoten
    Knolselderijsoep met appel en walnoten

Gepost onder: Fruit, Halloween, Herfst/Winter, Vegetarisch Tags: appel, curry, Halloween, Lekker van bij ons, pompoen

Previous Post: « Paddenstoelensoep met toast & pesto van Jamie Oliver
Next Post: Kreeftensoep met garnaal-coquillespies »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....