• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Soepen.be

Dé inspiratiebron voor gezonde feel good soepen

  • Home
  • Recepten
  • Soepbar
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Pompoensoep met appel en curry

Pompoensoep met appel en curry

Benodigdheden

850 g hoevepompoen
1 el olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
2 hoeveappels, middelgroot (Boskoop of Jonagold), geschild en ontdaan v/h klokhuis
1,5 l groentebouillon
1 tl currypoeder
koriander
toast
peper en zout

Verder nodig

staafmixer

Bereidng

Versnipper de ui en bak ze in olijfolie in een grote pot. Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui. Laat even stoven op een middelhoog vuur. Snijd de appels in blokjes en voeg toe. Laat opnieuw even stoven.

Voeg de curry toe en roer goed door. Giet er de bouillon bij en laat alles 30 minuten zachtjes koken. Mix de soep en voeg, als ze te dik is, wat water bij. Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.

Werk af met koriander en toast.

4 personen
Bron: lekkervanbijons.be

Filed Under: Fruit, Halloween, Vegetarisch Tagged With: appel, curry, Halloween, pompoensoep

Previous Post: « Paddenstoelensoep met toast & pesto van Jamie Oliver
Next Post: Kreeftensoep met garnaal-coquillespies »

Primary Sidebar

Categorieën

  • Asperges
  • Avocado
  • Aziatisch
  • Bekende chefs
  • Bouillon
  • Ei
  • Frans
  • Fruit
  • Gazpacho
  • Gevogelte
  • Glutenvrij
  • Halloween
  • Herfst
  • In een glaasje
  • Indisch
  • Italiaans
  • Jamie Oliver
  • Jeroen Meus
  • Kaas
  • Kerstmis
  • Kids
  • Klassiekers
  • Lactosevrij
  • Lente
  • Maaltijdsoep
  • Marokkaans
  • Met balletjes
  • Mexicaans
  • Noten
  • Oosters
  • Paddenstoelen
  • Paleo
  • Pasen
  • Pasta
  • Peulvruchten
  • Sandra Bekkari
  • Schelp- en schaaldieren
  • Slank
  • Snel
  • Sofie Dumont
  • Spaans
  • Uit de soepmaker
  • Vegan
  • Vegetarisch
  • Vergeten groenten
  • Vis
  • Wild
  • Winter

Copyright © 2021 · soepen.be · info@soepen.be · Log in · Afmelden nieuwsbrief