• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Soepen.be
  • Recepten
  • Soepboeken
  • Soepbars
  • De beste soepmakers
  • Kitchen Talk
  • Gift Guide
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Meloen gazpacho van cantaloupe, maïs en munt

Op een warme, zonnige dag verlang je naar gazpacho. Maak deze koude soep nu eens niet van tomaat, maar met cantaloupe, maïs en een beetje munt. De knapperige prosciutto geeft een zoutige touch, een kneepje limoen geeft iets fris zuurs en een vleugje chili geeft extra diepte. Een zalige opkikker!

Meloen gazpacho van cantaloupe, maïs en munt
Foto: Nancy van Batenburg

Benodigdheden

1 sjalot, fijngesnipperd
500 g cantaloupe, in blokjes
600 g maïskorrels uit blik
een paar takjes verse munt
4 plakjes prosciutto (of andere Italiaanse ham)
1/2 limoen
120 ml water
Een snuf gedroogde chilipeper
olijfolie
zout en peper

Bereiding

Het recept ‘Meloen gazpacho van cantaloupe maïs en munt’ is afkomstig van Nancy van Batenburg voor Culy. Klik hier voor het volledige recept.

Ook lekker

Gepost onder: Fruit, Gazpacho, Lente/Zomer, Snel klaar, Vegetarisch Tags: cantaloupe, Culy, gazpacho, maïs, munt, Nancy van Batenburg

Previous Post: « Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman
Next Post: Sopa de lima (Mexicaanse limoensoep) »

Reader Interactions

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Best verkocht