• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Gazpacho met nectarines en tomaten

Deze gazpacho met nectarines en tomaten is een zalig zomers soepje. Heerlijk als lichte zomerlunch (bijvoorbeeld met wat vers stokbrood erbij), maar ook erg leuk als voorgerecht bij een barbecue.

Gazpacho met nectarines en tomaten

Benodigdheden

10 nectarines, ontpit en in stukken
ca. 25 kerstomaatjes (liefst in verschillende kleuren)
250 ml tomatensap
1 limoen, alleen het sap
½ chilipeper, zonder zaadjes
1 komkommer, geschild en zonder zaadlijsten
paar takjes basilicum
olijfolie, om te besprenkelen

Bereiding

Pureer 8 nectarines met de tomaatjes (houd een paar stuks achter voor de garnering), tomatensap, limoensap, chilipeper en komkommer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Bewaar in de koelkast en serveer vervolgens met basilicum, de achtergehouden nectarines en tomaatjes en een flinke scheut olijfolie.

4-6 kommen
Bron: thealldaykitchen.com

Ook lekker

  • Meloen gazpacho van cantaloupe, maïs en munt
    Meloen gazpacho van cantaloupe, maïs en munt
  • Geurige Thaise broccolisoep met kokosmelk
    Geurige Thaise broccolisoep met kokosmelk
  • Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman
    Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman

Gepost onder: Fruit, Gazpacho, Lente/Zomer, Slank, Vegetarisch Tags: gazpacho, koude soep, nectarines, The All Day Kitchen

Previous Post: « Marokkaanse saffraansoep met room en vanille
Next Post: Meloen-gembersoepje met scampi »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....